Formiranje Baterija

Test / formiranje baterije

  • Kapacitet/Snaga:
  • Voltaža/Volt-Amper:
  • Triax code: 10094

7.00 eur PORUČI

4.0
Formiranje Baterije - šta predstavlja?

Postupak Formiranje Baterije (ili baterijskog paketa) odnosi se isključivo na  Ni-Cd baterije ili Ni-MH industrijske ćelije
Od proizvodnje do ugradnje Vaše baterije protekne nekoliko meseci, a ponekad i više vremena. Za to vreme hemija (elektrolit) u Vašim baterijskim ćelijama nestrpljivo čeka da je nahranite strujom.

Kao posledica dužeg vremenskog intervala bez napajanja, baterijska ćelija gubi deo nazivnih strujnih parametara (napon i kapacitet). Zato je neophodno uraditi pravilno Formiranje Baterije

Test baterije - ova usluga se odnosi na sve vrste baterija. Po okončanju testa, dobićete test o stanju baterije.

Kvalitetno Formiranje Baterije 

Jedan od najboljih uređaja za Formiranje Baterije dolazi nam od kanadskog proizvođača ove vrste uređaja CADEX. Njegova prednost u odnosu na druge uređaje iste namene jeste da u zavisnosti od trenutno izmerenog napona, vremena proizvodnje baterije i procene trenutnog stanja ista ide u najoptimalniji mod za Pravilno Formiranje. Radi se o zadavanju odgovarajućih struja punjenja i pražnjenja koje će u najboljoj mogućoj meri pripremiti Vašu bateriju za rad u odgovarajućoj aplikaciji (uređaju). 

Završavanjem Formiranja Baterija je probuđena i spremna za rad. Ne zaboravite da baterija najbolje rezultate (maksimalnu autonomiju) postiže tek nakon nekoliko desetina ciklusa punjenje - pražnjenje.

 Uslugu Formiranja Baterije vršimo u Battery Shop-u Novi Beograd. Samo Formirane Baterije postižu dobre rezultate i ispunjavaju Vaša očekivanja. Pored formiranja baterije, možemo Vam ponuditi i Kondicioniranje Baterije, odnosno baterijskog seta ćelija, kako bi dobili kapacitativno ujednačen baterijski paket.

           
                                                                                  Grafikon pokazuje proces formiranja baterije

Na slici levo jasno se vidi kako se hemija baterije ponaša ukoliko se baterija ne formira pravilno. Taj deo baterije koji se nije koristio, tj. formirao kristališe se i postaje neupotrebljiv, smanjujući trajno kapacitet Vaše Punjive Baterije.


Napomenimo na kraju da kod olovnih baterija vodite računa prvenstveno o izbegavanju režima dubokog pražnjenja (naponi ispod 2.0V po ćeliji), dok je kod litijumskih ćelija ta vrednost  3V po ćeliji.
Original kod
10094

Ostali kodovi
Proizvod: Test / formiranje baterije
Proizvođač: TRIAX
Uvoznik: TRIAX d.o.o. Beograd, Jurija Gagarina 14B
Zemlja porekla: Kina
EAN: 9280677010374

Dodajte komentar

2e976c6
Komentar *

Komentari (1)

  • 30/11/2018 08:06:04

    Imam black & decker baterijsku srafilicu model A14 14.4v Koliko je reparacija za dvije baterije?