najbolje punjive baterije

Baterije punjive AA

  • Kapacitet/Snaga: 2200mAh
  • Voltaža/Volt-Amper: 1.2V
  • Triax code: HR6-2200E-4

0.00 eur PORUČI

4.7

Opšte karakteristike:

Punjive baterije AA TRIAXPOWER kapaciteta 2200mAh su fabrički formirane i napunjene. Napravljene su od Ni-MH hybridne tehnologije koja se odlikuje izuzetno malim samopražnjenjem, te posle punjenja baterije zadržavaju kapacitet i do 6 meseci. Punjive baterije AA TRIAXPOWER se odlikuju izuzetnim kvalitetom i pouzdanošću te se mogu koristiti i za kućnu upotrebu i za industriju. Idealne su za korišćenje u fotoaparatima, blicevima i ostalim uređajima koji koriste veliku impulsnu struju. Idealan odnos Cena - Kapacitet. Takođe se koriste za bežične telefone, tastature, miševe, daljinske aparate i ostale kućne aparate.

Punjenje Baterija AA:

Punjive baterije AA TRIAXPOWER radi maksimalnog efekta se moraju puniti na kvalitetnim punjačima koji imaju trickle charge opciju, pražnjenje i gašenje struje prilikom završetka punjenja baterija. Punjive baterije AA TRIAXPOWER se mogu puniti velikim strujama punjenja a najbolje je koristiti Nitecore New i4 punja
č. Posle završetka punjenja baterija, ostavite ih neko vreme da se ohlade na sobnoj temperaturi.


Pražnjenje Baterija AA:

Pražnjenje baterija je neophodno pre svakog punjenja kako bi se baterije kondicionirale i napunile do kraja. Ukoliko ne praznite Ni-MH baterije mogu da ''zaborave'' kapacitet koji se ne koristi usled tehničko tehnoloških osobina same hemije u njima. To se zove memory efekat. Punjive baterije AA TRIAXPOWER uvek praznite na punjaču koji ima tu opciju, a ukoliko niste u mogućnosti pokušajte da ispraznite baterije stavljajući ih u neku lampu ili neki drugi uređaj koji ima kontinuirano pražnjenje.  
Punjive baterije AA TRIAXPOWER imaju izuzetno malo samopražnjenje te ih možete koristiti čak i u uređajima koji ne zahtevaju konstantan izvor napajanja.

Trajanje punjivih baterija AA:

Punjive baterije AA TRIAXPOWER imaju odlično trajanje i daju veliku impulsnu struju koja je neophodna za fotoaparate. Pored ovoga zahvaljujući najnovijoj Ni-MH hybrid tehnologiji Punjive baterije AA TRIAXPOWER mogu da izdrže i do 1000 ciklusa punjenja i pražnjenja. Najbolji odnos Cena - Kvalitet.

Čuvanje AA Punjivih Baterija:

Punjive baterije AA TRIAXPOWER treba čuvati daleko od izvora toplote i sunčeve svetlosti, na sobnoj temperaturi, tako da polovi + i - ne budu u kratkom spoju. Za tu namenu je najbolje koristiti plastičnu kutiju za čuvanje i transport baterija

Punjive baterije AA u fotoaparatima:

Punjive baterije AA TRIAXPOWER su idealne za korišćenje u digitalnim fotoaparatima. Digitalni fotoaparat koristi veliku impulsnu struju u trenutku i zato je jako važno da pored kapaciteta punjive baterije AA imaju i veliku impulsnu struju. Kapacitet punjivih baterija je 2200mAh i to je važan parametar kada je u pitanju kontinuirana struja pražnjenja dok kod digitalnih fotoaparata najvažniji parametar je da u deliću sekunde punjiva baterija može da isporuči veliku struju - impulsna struja

Punjive baterije AA u bežičnim telefonima:

Kada koristite punjive baterije u bežičnim telefonima obratite pažnju da ne stavljate slušalicu na bazu posle svakog razgovora već kada se baterija potpuno isprazni. Na taj način ćete izbeći ''memory efekat'' i Vaše punjive baterije će trajati jako dugo.

Napomena:

Punjive baterije AA Ni-MH imaju tzv. ''memory efekat'' koji je posledica tehničko-tehnoloških svojstava hemije koja se u njoj nalazi i obično je njihov životni vek od 300 - 1000 ciklusa punjenja i pražnjenja.

 

 

Punjive Baterije AA specifikacija:

Kapacitet:
2200mAh

Sastav: NI-MH

Voltaža: 1.2V

Pakovanje: blister 4 baterije

Dimenzija baterije: 14.5 x 50.5mm

Blister pakovanje: 4 komada

Transportno pakovanje: 34 x 25 x 29, 400 komada / 100 blistera - 13,2kg

DataSheet:
  • baterija AA 2200mAh datasheet
Original kod
HR6

Ostali kodovi
AA, HR6, NI-MH2200E
Punjive Baterije AA TRIAX
Proizvod: Baterije punjive AA
Proizvođač: TRIAX
Uvoznik: TRIAX d.o.o. Beograd, Jurija Gagarina 14B
Zemlja porekla: Kina
EAN: 7640137780784

Dodajte komentar

6c6cecf
Komentar *

Komentari (1)

  • 17/06/2016 20:58:23

    Postovani, Koliko sati je dovoljno da sepune pomenute baterije nakon praznjenja?